fbpx
image-preloader

Papas arrugadas

Posted on by Danielle in
Dit is de zogenaamde ‘gerimpelde aardappelen’ met pittige mojo picón saus keuken van de Canarische eilanden heeft. Het bestaat uit gekookte aardappelen, met veel zout, zodat er een zoute korst ontstaat, die wordt geserveerd met een pittige rode saus gemaakt van peper; de mojo. en een minder pittige groene mojo, gemaakt met kruiden.  

Salmorejo

Posted on by Danielle in
Deze soep komt oorspronkelijk uit Andalusie.  Het is een koude soep bereid met tomaten, olijfolie en knoflook. De soep otdt gegarneerd met stukjes ham en gekookt ei. Wist je dat Op 24 april de Andalusische stad Córdoba de Día del Salmorejo Cordobés viert ?  

Lamsbout in de over uit Lazio

Posted on by Danielle in
Dit is een typische kerstgerecht uit Rome. Wanneer de kerstwekker in Rome afgaat gaat de gemiddelde inwoner uit Rome op weg om de mooiste lamsbout te kopen voor het Kerstdiner. wij brengen graag het kerstgevoel van Rome bij jou aan tafel.      

Pasta alla Norma

Posted on by Danielle in
Is het gerecht uit het plaatsje Catania; een plaats in Sicilië aan de voet van de Etna. Het verhaal gaat dat de naam als volgt is ontstaan: muziekminnaars vonden dat de in Catania geboren componist Bellini als hommage de benaming van een speciaal gerecht verdiende bij de première van zijn prachtige opera Norma. De gebakken […]

Tiramisu

Posted on by Danielle in
Tiramisu is een gerecht dat oorspronkelijk uit Veneto komt.  De betekenis van Tiramisu is trek mij omhoog. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheid ei en suiker dat er in het gerecht gebruikt wordt. Tiramisu bestaat uit verschillende lagen. De onderste laag bestaat uit biscuits die gedoopt zijn in een combinatie van afgekoelde koffie […]